pcelica-gif Pčelinjaci stanković Mladenovac
Pcelinjaci stankovic Mladenovac
Pcelinjaci stankovic on google my bussines
Pcelinjaci stankovic fb-page
Pcelinjaci stankovic fb-page

Perga u medu


 

Perga u medu

Ako je Perga sama po sebi zdrava, Perga u medu je prava energetska bomba za vaš metabolizam.

Med


Med daje energiju i snagu. Dokazano je da osobe koje svakodnevno uzimaju med su živahnije, bodrije. Kašičica meda pre spavanja topi kilograme. On ima antibakterijsko i antioksidativno dejstvo. Dobar je antiseptik te ga u bolnicama širom sveta koriste za čišćenje i zarastanje rana.

Med poboljšava probavu, jača srce, reguliše metabolizam. Obiluje šećerima vitaminima i mineralima, enzimima pčela kao i mnogim drugim korisnim sastojcima.

Perga


Perga prestavlja fermentisani polen koji se nalazi u saću. Pčela unosi polen u košnicu, obogaćuje ga svojim enzimima i mikroorganizmima korisnim za čoveka, i pod uticajem mikroklime u košnici dolazi do pretvaranja polena u pergu. Perga u košnici fermentira minimum 21 dan i 9 puta je kvalitetnija perga od polena.

Perga u sebi sadrži preko 120 vrsta gljivica, 39 vrsta korisnih bakterija. Obiluje slobodnim amino kiselinama koje ulaze u deobu ćelija što pogoduje deci u razvoju.

Naročito je bogata vitaminom P - Rutinom, kojeg u koncentraciji od 13mg na 100gr perge nema ni u jednoj drugoj namernici.

Rutin jača krvne sudove, poboljšava njihovu elastičnost i propustljivost, što je veoma bitno kod stanja posle srčanog i moždanog udara. Zbog izuzetnih osobina ovaj vitamin se još naziva i vitamin mladosti.

Perga jača imunitet, povećava otpornost od infekcija, obnavlja crevnu floru, poboljšava rad prostate i potenciju, odrzava vlažnost kože. Jača vid uz pomoć vitamina A, što je naročito bitno u digitalnom dobu.

Pergu naročito koriste osobe izložene štetnom zračenju - u rendgen salama, na rizičnim poslovima ili posle dijagnostičkih pregleda.

perga u medu sa standa

Perga u medu


Perga u medu koristi se za oporavak tela posle teskih bolesti i posle operacija, kao i za oporavak organizma od jakih fizičkih i umnih napora. Ova mešavina jača krvnu sliku povećavajući hemoglobin ali bez štetnih posledica. Poboljšava mikrocirkulaciju u mozgu utičući na bolju memoriju i bolje raspoloženje.

Upotreba perge u medu


Pergu u medu je najbolje upotrebljavati pola sata pre obroka pri čemu je potrebno što duže otapati je u ustima. Na takav način dolazi do usvajanja korisnih materija još u sluzokoži usne duplje.

Mešavinu perge u medu preporučujemo u ishrani dece koja uglavnom slabije vole kiselkast ukus perge u granulama.

Mesavina sa medom se upotrebljava :
  • Za odraslog čoveka 2-3 puta dnevno po jednu kašičicu.
  • Za decu od 2-4 godine 2-3 puta dnevno po 1/3 kašičice.
  • Za decu od 4-12 godina 2-3 puta dnevno 1/2 kašičice.

perga u medu 250 grama

CENOVNIK

PERGA :
10gr : 800   din
30gr : 2400 din

PERGA U MEDU :
250gr : 1500 din

PERGA 3 PLUS
250gr : 1900 DIN

________________________

Šaljemo brzom poštom