pcelica-gif Pčelinjaci stanković Mladenovac
Pcelinjaci stankovic Mladenovac
Pcelinjaci stankovic on google my bussines
Pcelinjaci stankovic instagram-page
Pcelinjaci stankovic fb-page
Pcelinjaci stankovic fb-page

Posetite naš glavni sajt www.pcelinjacistankovic.com

Perga u meduPerga u medu

Ako je Perga sama po sebi zdrava, Perga u medu je prava energetska bomba za vaš metabolizam.

Med


Med daje energiju i snagu. Dokazano je da osobe koje svakodnevno uzimaju med su živahnije, bodrije. Kašičica meda pre spavanja topi kilograme. On ima antibakterijsko i antioksidativno dejstvo. Dobar je antiseptik te ga u bolnicama širom sveta koriste za čišćenje i zarastanje rana.

Med poboljšava probavu, jača srce, reguliše metabolizam. Obiluje šećerima vitaminima i mineralima, enzimima pčela kao i mnogim drugim korisnim sastojcima.

Perga


Perga prestavlja fermentisani polen koji se nalazi u saću. Pčela unosi polen u košnicu, obogaćuje ga svojim enzimima i mikroorganizmima korisnim za čoveka, i pod uticajem mikroklime u košnici dolazi do pretvaranja polena u pergu. Perga u košnici fermentira minimum 21 dan i 9 puta je kvalitetnija perga od polena.

Perga u sebi sadrži preko 120 vrsta gljivica, 39 vrsta korisnih bakterija. Obiluje slobodnim amino kiselinama koje ulaze u deobu ćelija što pogoduje deci u razvoju.

Naročito je bogata vitaminom P - Rutinom, kojeg u koncentraciji od 13mg na 100gr perge nema ni u jednoj drugoj namernici.

Rutin jača krvne sudove, poboljšava njihovu elastičnost i propustljivost, što je veoma bitno kod stanja posle srčanog i moždanog udara. Zbog izuzetnih osobina ovaj vitamin se još naziva i vitamin mladosti.

Perga jača imunitet, povećava otpornost od infekcija, obnavlja crevnu floru, poboljšava rad prostate i potenciju, odrzava vlažnost kože. Jača vid uz pomoć vitamina A, što je naročito bitno u digitalnom dobu.

Pergu naročito koriste osobe izložene štetnom zračenju - u rendgen salama, na rizičnim poslovima ili posle dijagnostičkih pregleda.

perga granule

Perga za decu

Mešavinu perge u medu preporučujemo u ishrani dece koja uglavnom slabije vole kiselkasto gorkast ukus perge u granulama.

Perga se pre preporučuje za decu nego polen jer su kod perge alergijske reakcije baš baš retkost što kod polena nije slučaj.

Uz pergu deca bolje rastu , imaju jači imunitet i više energije za svakodnevne aktivnosti u školi i za igru.

Perga u medu za decu

Perga u medu - način upotrebe

Perga u medu koristi se za oporavak tela posle teskih bolesti i posle operacija, kao i za oporavak organizma od jakih fizičkih i umnih napora. Ova mešavina jača krvnu sliku povećavajući hemoglobin ali bez štetnih posledica. Poboljšava mikrocirkulaciju u mozgu utičući na bolju memoriju i bolje raspoloženje.

Upotreba perge u medu


Pergu u medu je najbolje upotrebljavati pola sata pre obroka pri čemu je potrebno što duže otapati je u ustima. Na takav način dolazi do usvajanja korisnih materija još u sluzokoži usne duplje.

Mesavina sa medom se upotrebljava :
  • Za odraslog čoveka 3 puta dnevno po jednu kašičicu.
  • Za decu od 2-6 godina 3 puta dnevno po 1/3 kašičice.
  • Za decu od 6-12 godina 3 puta dnevno 1/2 kašičice.

Perga u medu na standu

Posetite naš glavni sajt

Perga.rs je izdvojeni manji deo asortimana sa našeg pčelinjaka.

Posetite www.pcelinjacistankovic.com klikom na sliku dole i pogledajte našu kompletnu ponudu sa detaljnim opisima za svaki proizvod 😃 🐝 🍯

Posetite naš glavni sajt

CENOVNIK

PERGA :
10gr : 1200 din
30gr : 3600 din

PERGA U MEDU :
250gr : 2200 din

PERGA 3 PLUS
250gr : 2700 DIN

________________________

Šaljemo brzom poštom